Info Rassen

British Sheepdog Club

Info rassen

 

Bearded Collie

De Bearded Collie is een attente, levendige, actieve hond, met een standvastig en waakzaam karakter. Als herdershond bezit hij nog altijd werkende capaciteiten en een hoge graad van intelligentie..

 

Meer over de Bearded collie...

Border Collie

De werkende border collie wordt over het algemeen onder de noemer "sheepdog" gebracht. Niet het uitzicht maar wel het werkvermogen is van belang, gekenmerkt door hun "will to please" (willen werken voor de baas).

 

Meer over de Border Collie...

Collie rough & smooth

De Collie is een ideale gezinshond. Hij behoort tot de trouwste en intelligentste honden en is de belichaming van schoonheid en elegantie.

 

Meer over de Collie rough...

Meer over de Collie smooth...

Old English sheepdog

De bobtail is zacht, loyaal en trouw, en opmerkelijk gevoelig en subtiel. Van in zijn prille jeugd test hij zijn omgeving uit. Achter deze teddybeer schuilt een herdershond die meent dat hij opperbevelhebber is. Vandaar is het ook van groot belang van in het begin de toegelaten grenzen en de hierarchische positie in het gezin af te bakenen.

 

Meer over de Old English Sheepdogl...

De Sheltie behoort tot de herdershonden en is als dusdanig van nature uit vrij intelligent, gemakkelijk op te voeden houdt van werken en probeert altijd zijn meester te plezieren. Voor deze kenmerken is hij dan ook zeer gewild in agility en gehoorzaamheid.

 

Meer over de Shetland Sheepdog...

Shetland sheepdog

Welsh Corgie Cardigan & Pembroke

Gezegend met een opgewekt karakter, steeds voor een wandeling bereid, is de corgi een ideale gezelschapshond. Maar opgelet, zoals iedere hond dient hij vanaf zijn prille jeugd gesocialiseerd en voldoende opgevoed om later zoner problemen overal zijn bassje te kunnen vergezellen.

 

Meer over de Welsh Corgie Cardigan...

Meer over de Welsh Corgie Pembroke ...

Copyright © All Rights Reserved